30 Ekim 2008 Perşembe

300 Yıllık Geçmişe Sahip İtalyan Pizza Grubu Türkiye Pazarında

Pizzanın doğum yeri olan Napoli'den yayılan "Fratelli La Bufala" 1 milyon Euro'luk yatırımla Türkiye'ye geliyor. İtalya'nın üç büyük gastronomi bölgesinden biri olan Napoli'nin 300 yıllık geleneğin mirasçısı ve İtalyan pizza grubu Fratelli La Bufala; Milano, Roma, Miami, Barcelona, Rio De Janeiro, Washington, Londra gibi büyük metropollerden sonra 86. restoranını kasımda İstanbul'da açıyor. İtalya'nın 4 kıtaya yayılmış en büyük Pizzacı Grubu olan Fratelli La Bufala, Türkiye'de ilk defa yüzde 51 İtalyan ortaklığı olan Turkina Ltd. ile geliyor. 1 milyon Euro'luk yatırımla giriş yapan Fratelli La Bufala, 'merhaba'yı Levent Loft'ta yapacak. Çiftlik kuracak "Fratelli La Bufala" restoranlarında kullanılan mozarella peyniri Napoli'de dünyanın en büyük mozarella üreticisinden alınan özel bir peynir. Pizzaların yanı sıra soğuk mezelerde de kullanılan mozarella, Napoli'den gelecek. Ancak pahalıya malolacağı için önümüzdeki aylarda İtalya'daki çiftliğin benzerini 80 milyon dolara Türkiye'de kurmayı planlıyor. Restoranın manda ve sığır eti de buradan sağlanacak. Okan, çiftlik projesinin nedenini ise mozarella peynirinin maliyetinden kaynaklandığını anlatıyor. Peynirin İtalya'daki kilo ücretinin 8-10 euro arasında olduğunu her pizzada 100 gram kullanıldığı düşünüldüğünde sadece mozzarelladan 80 cent ile 1 euro arasında maliyet oluştuğunu söyleyen Okan "Çünkü mozarellanın gümrük vergisi yüzde 150. Belli bir dönem kâr amacı gütmeyerek fiyatlarımızı düşük tutmayı hedefledik" diyor. Usta Napoli'den Kemal Okan hedefin İtalya'dan yapılan ihracatın bir kısmını Türkiye'ye kaydırmak olduğunu söylüyor. Fratelli La Bufala'nın her şubesinde olduğu gibi İstanbul şubesi'nde de Napolili pizza ustası daimi olarak görev yapacak.

1 yorum:

loan lending plc dedi ki...

Kredi derecelendirmesi hakkinda bireysel ögrenme, bankalarin yogun çalismalar oldugunu söylemek mümkün olacaktir yapti. Kendiniz adina çalismak için firsat her türlü erisim bu sorunu incelemek istiyorsaniz, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi plc gibi özel bir adres yapmak mümkün kolayca ögrenme sürecinde bireysel kredi notlari. Bir noktada ciddi, bu notlar faydali olacaktir, bankalar size verecektir kredilerin yüzde tadini çikariyor. Yani bu sirket e-posta simdi kredi için geçerlidir: simdi igein_h_yizevbekhai@admin.in.th hemen kredi transferi ile devam etmek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi veriyor. bireysel krediye her türlü hürmet kovan.

(1) Biz is için kisisel kredi vermek.
(2) Biz proje kredisi vermek.
(3) Biz, ögrenci kredi vermek.
(4) Biz konaklama kredi vermek.
(5) Biz insaat kredi vermek.

Eger kredi geri ödemek sizin seçim süresinde geri ödemek bildigi herhangi bir miktar için hemen basvurun. igein_h_yizevbekhai@admin.in.th: Bu e-posta oldugunu.