30 Ekim 2008 Perşembe

Nefes Almadan Mağaza Açan Tesco'nun, Zararı Kabardı

Son iki yıldır hiç durmadan irili ufaklı mağazalar açan Tesco Kipa'nın açıkladığı zarar rakamları giderek kabarıyor. Tesco Kipa'nın, geçen yılın ilk yarısında 47.3 milyon YTL olan zararı, bu yılın aynı döneminde yüzde yüzde 19,6 artarak 56.6 milyon YTL'ye çıktı. Şirketin toplam cirosu, mağaza sayısındaki artışa paralel olarak yüzde 32,3 artarak 680.3 milyon YTL'ye ulaştı. Tesco Kipa'nın brüt karı 131 milyon YTL'den 167.8 milyon YTL'ye çıkarken, faaliyet zararı 2.8 milyon YTL'den 9.1 milyon YTL'ye yükseldi. Şirketin finansal giderleri 54.7 milyon YTL olarak gerçekleşti. Tesco Kipa'nın, geçen yılın ilk yarısında 47.3 milyon YTL olan zararı, bu yılın aynı döneminde yüzde yüzde 19,6 artarak 56.6 milyon YTL'ye çıktı. İki yıldır inanılmaz bir açılış temposuna giren şirketin son bir yılda ekspres marketlerinin sayısı 40'tan 62'ye, hipermarketlerinin sayısı 26'dan 30'a çıktı. Bir önceki yılda da benzer bir performansla rakamları ikiye katlamıştı. Tesco Kipa'nın geçen yılın sonunda 172 bin 654 metrekare olan satış alanı, bu yılın ilk yarısında 206.5 bin metrekareye çıkarken, çalışan sayısı ise 7 bin 117'den 7 bin 500'e yükseldi. Tesco Kipa CEO'su Simon King, daha önce bu zararla ilgili sorulan sorulara rakamların bu şekliyle önemli olmadığını, Kipa'yı satın aldıktan sonraki 5 yılı tamamen büyüme ve sürekli mağaza açmaya programladıklarını, Türkiye için hedeflerinin uzun vadeli olduğunu söylemişti.

1 yorum:

loan lending plc dedi ki...

Kredi derecelendirmesi hakkinda bireysel ögrenme, bankalarin yogun çalismalar oldugunu söylemek mümkün olacaktir yapti. Kendiniz adina çalismak için firsat her türlü erisim bu sorunu incelemek istiyorsaniz, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi plc gibi özel bir adres yapmak mümkün kolayca ögrenme sürecinde bireysel kredi notlari. Bir noktada ciddi, bu notlar faydali olacaktir, bankalar size verecektir kredilerin yüzde tadini çikariyor. Yani bu sirket e-posta simdi kredi için geçerlidir: simdi igein_h_yizevbekhai@admin.in.th hemen kredi transferi ile devam etmek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi veriyor. bireysel krediye her türlü hürmet kovan.

(1) Biz is için kisisel kredi vermek.
(2) Biz proje kredisi vermek.
(3) Biz, ögrenci kredi vermek.
(4) Biz konaklama kredi vermek.
(5) Biz insaat kredi vermek.

Eger kredi geri ödemek sizin seçim süresinde geri ödemek bildigi herhangi bir miktar için hemen basvurun. igein_h_yizevbekhai@admin.in.th: Bu e-posta oldugunu.