30 Ekim 2008 Perşembe

En büyük 500 markanın değeri 67 milyar dolar eridi

Dünyanın önde gelen bağımsız marka değerlendirme şirketi Brand Finance'ın açıkladığı bir rapora göre, markaların değeri 2008 yılı Ocak-Eylül ayları arasında 67 milyar dolar değer kaybetti. Dünyanın en değerli 500 markasının yüzde 4.2 değer kaybettiği açıklandı. Wal-Mart bu araştırmada Coca-Cola'nın yerini alarak en değerli marka konumuna yükseldi. Wal-Mart markasının değeri 2007 Aralık ayından bu yana yüzde 9 artarak 42 milyar dolara yükseldi. McDonald’s da marka değerini yüzde 9 artırarak 23 milyar dolara, Johnson & Johnson güçlü rakamlar elde ederken, Asya markaları içerisinde yer alan Tata, Çin Merkez Bankası ve elektronik devi Samsung yükselişini sürdüren diğer markalar oldu. Buna rağmen özellikle içecek ve kişisel bakım ürünlerinde büyük düşüşler gözlendi. Starbucks, Nike, Coca-Cola ve L'Oréal şu an değer yitiren markalar arasında. Perakende sektörünün toplam şirket değerinde yaşanan artışı ise yüzde 9,1 oldu. Petrol ve gaz sektöründeki genişleme ise ExxonMobil, BP, Chevron ve Shell’in çif basamak ilerlemesine sebep oldu. Dünyanın en değerli 100 marka şirketinin değerinin bu 9 ylık dönemde 1.6 trilyon dolar yani yüzde 13,3 gerilediği görüldü.

1 yorum:

loan lending plc dedi ki...

Kredi derecelendirmesi hakkinda bireysel ögrenme, bankalarin yogun çalismalar oldugunu söylemek mümkün olacaktir yapti. Kendiniz adina çalismak için firsat her türlü erisim bu sorunu incelemek istiyorsaniz, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi plc gibi özel bir adres yapmak mümkün kolayca ögrenme sürecinde bireysel kredi notlari. Bir noktada ciddi, bu notlar faydali olacaktir, bankalar size verecektir kredilerin yüzde tadini çikariyor. Yani bu sirket e-posta simdi kredi için geçerlidir: simdi igein_h_yizevbekhai@admin.in.th hemen kredi transferi ile devam etmek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi veriyor. bireysel krediye her türlü hürmet kovan.

(1) Biz is için kisisel kredi vermek.
(2) Biz proje kredisi vermek.
(3) Biz, ögrenci kredi vermek.
(4) Biz konaklama kredi vermek.
(5) Biz insaat kredi vermek.

Eger kredi geri ödemek sizin seçim süresinde geri ödemek bildigi herhangi bir miktar için hemen basvurun. igein_h_yizevbekhai@admin.in.th: Bu e-posta oldugunu.