30 Ekim 2008 Perşembe

Tüketiciler gelecekte daha az nakit taşıyacak

MasterCard tarafından gerçekleştirilen MasterIndex Araştırmasına göre; Türk Halkı kendilerini bozuk para derdinden kurtaran, düşük tutarlı harcamalarını yapabilecekleri, şifre ve imza istemeyen ödeme aracı MasterCard PayPass'lerini süpermarket, taksi ve semt pazarlarında da kullanmak istiyor. Dünyanın en yaygın temassız ödeme sistemi MasterCard PayPass kullanım alanlarını her geçen gün genişletiyor. MasterCard PayPass’in kullanım kolaylığına ve rahatlığına alışan kart kullanıcıları, günlük hayatlarında alışveriş yaptıkları pek çok noktada MasterCard PayPass’lerini kullanabilmeyi istiyor. MasterCard tarafından yaptırılan MasterIndex Araştırması’nın Ağustos 2008 verilerine göre; tüketiciler MasterCard PayPass’lerini süpermarketlerde (yüzde 59), taksilerde (yüzde 33) ve semtpazarlarında da (yüzde 32) kullanabilmeyi istiyor. MasterCard PayPass kabul etmesi istenen diğer noktalar arasında ulaşım ve sinemalar bulunuyor. Bilindiği gibi MasterCard PayPass Türkiye’de belirli süpermarket ve sinemalarda da kabul görüyor. MasterCard’ın 13 ülkede nakit kullanmaya alternatif ödeme yöntemlerine karşı küresel eğilimin ölçülmesi ve tüketicilerin temassız ödeme gibi yeni teknolojilere yönelik ilgisinin belirlenmesi amacıyla yaptırdığı bir diğer araştırma olan “Küresel Nakit Kullanımı” araştırmasına göre; tüketiciler ileriki yıllarda çok daha az nakit kullanılacağına inanıyor. Küresel Nakit Kullanımı Araştırması sonuçlarına göre, bugün tüketiciler beş yıl öncesine oranla nakit ödeme yapmayı daha az tercih ediyor. Hızlı, kolay ve güvenli alışveriş imkanı sağlayan MasterCard PayPass, İstanbul’da Deniz Otobüsleri İşletmeleri ve Dentur’un yanısıra sayısı her geçen gün artan taksi ve dolmuşlarda, Çanakkale, Samsun ve Kahramanmaraş’ta toplu taşımada kullanılıyor. Ayrıca aralarında Burger King, Starbucks, Kentucky Fried Chicken, Remzi Kitapevi, BTA Havalimanı Cafe ve Restoranları, TAV Otoparkları, Pizza Hut, D&R, bazı market zincirlerinin de bulunduğu üye işyerinde MasterCard PayPass kredi kartları kullanmak mümkün.

1 yorum:

loan lending plc dedi ki...

Kredi derecelendirmesi hakkinda bireysel ögrenme, bankalarin yogun çalismalar oldugunu söylemek mümkün olacaktir yapti. Kendiniz adina çalismak için firsat her türlü erisim bu sorunu incelemek istiyorsaniz, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi plc gibi özel bir adres yapmak mümkün kolayca ögrenme sürecinde bireysel kredi notlari. Bir noktada ciddi, bu notlar faydali olacaktir, bankalar size verecektir kredilerin yüzde tadini çikariyor. Yani bu sirket e-posta simdi kredi için geçerlidir: simdi igein_h_yizevbekhai@admin.in.th hemen kredi transferi ile devam etmek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi veriyor. bireysel krediye her türlü hürmet kovan.

(1) Biz is için kisisel kredi vermek.
(2) Biz proje kredisi vermek.
(3) Biz, ögrenci kredi vermek.
(4) Biz konaklama kredi vermek.
(5) Biz insaat kredi vermek.

Eger kredi geri ödemek sizin seçim süresinde geri ödemek bildigi herhangi bir miktar için hemen basvurun. igein_h_yizevbekhai@admin.in.th: Bu e-posta oldugunu.